robotik kodlama ders içeriği

Çağın gerekleri arasında yer sektör robotik kodlama bundan böyle ilk mektep seviyesindeki öğrencilerin dahi rahatlıkla öğrenebildiği bir sistem durumuna geldi. Peki, İngilizce'de Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerini baş harflerinden oluşan STEM uygulaması olarak da bilinen robotik kodlama nedir, nasıl yapılır, kimler yapabilir?

Robotik Kodlama  Robotik kitlerle çeşit çeşit biçimler yaratmak, modelleri bozup, yeniden istedikleri gibi kurmak çocuğun rüya gücünü çalıştırdığı gibi çocukların iki ve üç boyutlu olarak düşünmesini, farklı şekillerde algılama duyusunu da geliştirmektedir.

Robotik çalışmalar için düzenlenmiş yönergelerde verilen ip uçlarından yola çıkarak, kıyaslamalar yaparak, zihinlerinde canlandırma, hayal etme, akıl yürütme, risk alma bunun gibi faktörler ile çocuklara değişik genişlikte analitik düşünme becerisi kazandırmaktadır.

Robotik Eğitim Akademisinde minikler sıkıntı çözme, eleştirel ve sorgulayıcı düşünme, iletişim becerileri, grupla takım olarak çalışma, kendi ürününü tasarlama ve üretme bu gibi 21. yüzyıl becerileri ile desteklenen Robotik faaliyet eğitimlerini alırlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar